lauantai 31. tammikuuta 2015

Mattoa ja peittoa

Me muutetaan kolmen kuukauden päästä uuteen kotiin, odotan jo tosi kovasti ja siksi mietin monia juttuja uuden kodin sisustuksen kannalta. Yks niistä on tämä matto.


Juhannusruusu-maton muunnelma
ohje: Kauhavan Lankavan ohje, ulkoreuna tehty erilailla ja tämä on isompi kuin ohjeessa
materiaalit: valkoinen ontelokude, kolme vyyhteä eli noin kolme kiloa.
koukku: nro 12
Tykkään! Tästä tuli kaunis, käyttöön menee.


Sitten toinen projekti on tämä kuvassa näkyvä. Jo aiemmin ompelin tilkut kasaan kuvan mukaisesti, mutta jäin pohtimaan, että mikä toiselle puolelle. Sitten sain idean ja päätin, että tästä tulee vain puolta pienempi ja käänsin sen kaksinkerroin.
 

Villapeitto
ohje: omasta päästä
materiaalit: kolme osittain huovuttunutta miehen villapaitaa, tummanharmaa Seitsemän veljestä lanka.
koko: vaunupeiton kokoinen, pienehkö siis
kuka saa: Ei ole erikseen saajaa, katsotaan meneekö lahjaksi.
Rojektilaatikosta JEE!

Leikkasin siis ensin kahden kokoisia paloja paidoista ja sommittelin ne. Liitin tilkut saumurilla ja höyrytin saumat sileiksi. Kirjoin villalangalla kolmeen mustaan ruutuun sydämen. Ompelin pussiksi, käänsin oikeinpäin ja suljin kääntöaukon käsin. "Tikkasin" ulkoreunan ompelemalla pykäpistoja villalangalla peiton ympäri. Lopuksi höyrytin peiton vielä.

Todelliset värit ylimmäisessä ja alimmaisessa kuvassa, keskellä liian siniset.


lauantai 10. tammikuuta 2015

Farkkulokerikko

Päätin sisuuntua ja tyhjätä Rojektilaatikkoa. No eipä se vielä paljon tyhjentynyt, kun joka kerta käy sama ajatusten kulku:
1. Nyt tyhjennän koko laatikon, teen keskeneräiset valmiiksi, en laita uusia ja ne mitä en nyt tee, heitän pois.
*laatikon kollaamista*
2. Taidan sittenkin vielä jättää tämän ja tämän ja tämän, kyllä mä nämä sitten myöhemmin teen ja hyvää materiaalia ei raaski heittää hukkaan.

Jospa sitten vaan ottais tavoitteeksi, että mitään uusia projekteja ei laatikkoon enää saa työntää!

Mutta yksi onneksi valmistui taas tämänkin sisuuntumispuuskan seurauksana :D


Farkkutaskulokerikko
Materiaalit: farkun taskus omista, miehen ja siskojen farkuista, taustakangas Sutisesta (Åhlensin Alice).

Tämä on toinen laatuaan, mutta se edellinen oli mun vanhassa vuodatuksen blogissa ja sieltähän hävis kaikki kuvat.

Taskut on siis vaan purettu irti housuista ja aseteltu kankaalle. Ommeltu kiinni samasta kohti kuin oli housuissakin. Lopuksi käännetty taustakankaasta reunat, yläreunaan jätin varmuuden vuoksi isomman kujan, jos tämä joskus tarvii laittaa seinälle riman avulla.
Nämä menee luokkaan, kiinnitän ne nuppineuloilla tai nastoilla sermiin ja laitan sisälle pelikortteja ja muuta tekemistä, mitä lapset saavat itse ottaa, kun ovat valmiita tehtävien kanssa.

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Ihana siksak-peitto!

Kävin syyslomalla Piialla ja ihastuin Piian tekemään siksak-peittoon. Ensin mietin muita värejä, mutta päädyin mustaan ja valkoiseen niiden yksinkertaisuuden ja kaikkien muiden värien kanssa sopimisen vuoksi. Ja ihanahan tästä tuli!


Ohje on siis kaiveltu netistä, 14 pylvästä on aina reikärivien välissä ja mallikertoja on 9 kappaletta. Reunaa kiersin pinkillä kaksi kerrosta, pylväillä myös.

Mustaa ja valkoista kului yhteensä 8 tai 10 kerää, en enää muista (enkä voi enää tarkistaa, kun pakkasin tämän jo varastoon uutta kotia odottamaan) ja tuota reunan pinkkiä noin 2/3 kerää. Lankana Seitsemän veljestä ja koukkuna 4.

Tätä oli tosi kiva tehdä, ainut huono puoli oli työn iso koko, kun piti ottaa jotakin käsityötä mukaan joululomareissulle (otain tämän silti!).

Peitosta tuli kiva kokoinen: 115 cm x 210 cm. Tämä tulee meidän uudessa kodissa olkkarin sohvalle, siinä on hyvä sitten ottaa torkut uuden peiton alla :)